» » Niğde'de 3 Bin Kişiye Maddi Destek Sağlandı

Aile ve Sosyal Politikalar Niğde İl Müdürü Harun Koca, Niğde’de 27 milyon TL evde bakım hizmeti parası ödediklerini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak yaşlılara, engellilere ve kadınlara en iyi hizmeti en kısa zamanda vermek için çaba harcadıklarını söyleyen Müdür Koca, “kurumumuza müracaatta bulunan herkesin ihtiyacına en kısa zamanda değerlendirmeye alıyoruz” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, yıllık çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı.
Müdür Koca açıklamasında, “Aile ve topluma yönelik hizmetlerimiz, kadınlara, çocuklara, engellilere, şehit ve gazi yakınlarına, sosyal yardımlara yönelik hizmetlerimiz bulunmaktadır. Kadınlara ve çocuklara yönelik hizmetlerimiz bir bütünlük teşkil etmektedir. Özellikle parçalanmış ailelere yönelik hizmetlerimizde sosyal ve ekonomik desteklerimiz bulunmaktadır. Geçiminde zorlanan vatandaşlar bizlere müracaat ederler bizde gerekli sosyal çalışmacıları görevlendiririz ve gerekli araştırmaları ve incelemeleri yaparlar. Bu incelemeler neticesinde yardım verilip verilmeyeceğine karar verilir.
Okul öncesi çocuklarımıza aylık 365 TL, ilköğretim öğrencilerine 548 TL, orta öğretim öğrencilerine 585 TL, yüksek öğrenim öğrencilerine 658 TL ve yetişkinlere ise 292 TL aylık yardım yapmaktayız. 2014 yılının aralık ayı itibariyle sosyal ve ekonomik destek yapılan aile sayımız 586 ailedir. Bu 586 aileye aylık toplam 299 bin 284 TL yardım yapılmaktadır. Yaşlı ve engellilere yönelik hizmetlerimiz ise hükümetimizin son yıllara verilen destekle yaşlılarımızın ailelerine yük olmaktan kurtarılmıştır” dedi
Evde bakım hizmetlerinin 2 bin 959 kişiye maaş ödendiğini belirten Koca, “Evde bakım yaptığımız kişi sayımız Niğde genelinde aylık 2 bin 959 kişidir. Bir ayda 2 bin 959 kişiye evde bakım hizmeti veriyoruz. Yaşlılarımıza engellilerimize bakan kişilerimize aylık olarak ödenen miktar 2 milyon 278 bin 370 TL’dir. Yıllık olarak ise 27 milyon 940 bin 445 TL para evde bakım hizmeti için dağıtılmaktadır. Kişi başına ödenen evde bakım hizmeti 769 TL’dir. Bunu da gelirinin evde yaşayan kişilerin gelirini böldüğümüz zaman evde bakım hizmeti alabilmesi için toplam gelir miktarının 540 TL olması gerekmektedir. Gelir 540 TL’yi geçtiği zaman evde bakım hizmetinden yararlanamıyor. Evde yaşayan kişilerin gelirleri bölündüğü zaman 540 TL’nin altında ise evde bakım hizmetinden yararlanabiliyor. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü olarak yaşlılarımıza, engellilerimize ve kadınlarımıza en iyi hizmeti en kısa zamanda vermek bizim görevimizdir. İl müdürlüğü olarak dilekçelerini alıp en kısa zamanda değerlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply