» » İntihar Ettiği İddia Edilen Çocuk Gelinin Öldürüldüğü Ortaya Çıktı

NİĞDE, Niğde merkeze bağlı Elmalı Köyü'nde ailelerin izniyle yapılan düğünün ardından çiftçilik yapan İslam Aydın ile nikahsız birlikte yaşayan Hilal Ünal, iddiaya göre 21 Ekim 2014'te eşinin babasına ait ruhsatsız tabancayla başına ateş ederek intihar etti. Olayın ardından İslam Aydın, babası Rahim Aydın ve annesi götürüldükleri jandarmada ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Cumhuriyet savcısı, intihar ettiği iddia edilen Hilal Ünal'ın cinayete kurban gittiğini belirledi. Ünal'ı öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Rahim Aydın, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
EVLİLİK YAŞI 12'YE KADAR DÜŞÜYOR
Niğde Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından erken yaştaki evliliklerin değerlendirilmesi ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için geliştirilen 'Güçlü Kadınlar' projesi kapsamında köy ve beldelerde yapılan araştırmalarda il genelinde evlilik yaşının 15-16 olduğu hatta bazı köylerde evlilik yaşının 12'ye kadar düştüğü belirlenmişti. Öte yandan Niğde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın Türkiye genelinde yaptığı erken yaşta annelik araştırmasında 19 yaş altı doğurganlıkta Türkiye birincisi çıkmıştı.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply