» » Işid Üyesi Teröristler Mahkemeye Çıkacak

Niğde’nin Ulukışla İlçesinde, bir polis ile bir astsubayı ve gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren IŞİD üyesi Almanya vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri, Niğde Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

IŞİD üyesi saldırganların duruşması, 12 Ocak tarihinde Niğde Ağır Ceza Mahkemesinde görülecekti. Niğde Ağır Ceza Mahkemesi ara kararla zanlıların savunmalarının yüz yüze ya da video konferans şeklinde alınmasının değerlendirilmesi için mahkemeyi erteledi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, mahkemenin 9 Şubat tarihine ertelendiğini açıkladı. Başsavcı Tekne yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: Ulukışla ilçesinde meydana gelen IŞİD terör örgütü mensubu olduğunu düşündüğümüz şüpheliler tarafından gerçekleştirilen kamu görevlisinin kasten öldürülmesi, kasten yaralaması, 6136 kanuna muhalefet suçları, tehdit ve diğer yaralama suçları ile alakalı olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızla yürütülen soruşturma çerçevesinde şüpheliler haklarında Niğde Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilip ilk duruşmanın 14.12.2014 tarihinde karar verilerek duruşmanın 12.01.2015 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak Niğde Ağır Ceza Mahkemesi bugün yaptığı duruşmada, verilen ara karar uyarınca daha önceki mahkeme ara kararındaki şüphelilere tercüman atanması ve savunmalarının SEGBİS sistemiyle UYAP ortamında alınması kararına şimdilik sarfınazar edilerek duruşmanın 9.02.2015 saat 09.00’a bırakılmasına oy birliği ile karar verilmesi Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmiş olup bizde kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasını gerekli gördük.”

Başsavcı Tekne, Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamalarda savunmaların yüz yüze alınması zorunluluğu var CMK usulü çerçevesinde. Ancak, mahkeme, bundan vazgeçip UYAP ortamında ya da video konferans sistemiyle savunması alınmasına karar verilirse, mahkeme kovuşturmaya devam ettirecektir” diye konuştu.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply