» » Ali Alkan Yol İş Şube Başkanı Oldu

Yol-İş Sendikası Konya 2 Nolu Şube Başkanlığı'nın 9. olağan genel kurul toplantısı Bera Otel’de yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Tek listenin yer aldığı genel kurulda delegelerin oylarının çoğunu alan Ali Alkan, başkanlığa seçildi. Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, yönetim kurulu üyeleri, Türk-İş Konya İl temsilcisi Necati Kökat, Türk-İş Konya Temsilciliğine bağlı sendikaların Konya Şube Başkan ve üyeleri ile Yol-İş Konya 2 Nolu Şube Başkanlığının delegeleri katıldı. Yol-İş Konya 2 Nolu Şube’nin mevcut başkanı Harun Büyükgülcü, genel kurulda yeniden aday olmadı. Genel kurula Ali Alkan’ın tek listesiyle gidildi. Genel Kurul öncesi mevcut Başkan Harun Büyükgülcü, ülke gündeminde yer alan konular ve bugüne kadar yaptıkları hizmetler hakkında bir konuşma yaptı. Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: "Son günlerde iş kazaları yani iş cinayetleri tüm hızıyla devam ediyor.Ülkemizde iş kazalarında bizim iş kolumuz olan İnşaat birinci sırada yer almaktadır. İstatistiklere bakıldığında günde üç işçimiz iş kazalarında hayatlarını kaybediyor. Bu kazaların sebebine gelince tedbirsizlik olarak ortaya çıkıyor. Bu kazaların yüzde  98’i tedbir alındığı takdirde önlenebilir. Bunu da mevcut iktidarlar gerçekleştirebilir alacakları önlemlerle. Çözümün adresi hükümetlerdir

Özelleştirmelerde kaybeden işçiler olmuştur. Hem haklarını, hem de işlerinden olmuşlardır. Çalışma hayatının öncülükleri her zaman işveren veya sermaye tarafından olmuştur. Onun için iş güvenliği ve sağlığına önem vermezsek ülkemizde çok soma ve Ermenek kazaları yaşanmaya devam edecektir. Onun için her kesim kendi üstüne düşen görevi yapmalıdır.” 

Protokol konuşmalarının ardından seçime geçildi. 117 delegeden 116’sının katıldığı seçimde delegelerin olunun çoğunu alan Ali Alkan, Yol-İş Konya 2 Nolu Şube Başkanlığına seçildi. Yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı. Selahaddin Kurt, İlker Arıbaş, Seyit Ali Kayhan, Suat Kurun, Yönetim kurulu yedek üyeleri ise Mustafa Güler, Tekin Gürpınar, Mehmet Erkek, Enes Civan ve Özgür Toprak. Ali Alkan, yaptığı teşekkür konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Sendikamıza bugüne kadar hizmet etmiş ve bugünlere getirmiş tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım aldığımız bu görevi en iyi şekilde yapmak için tüm çabamızla mücadele edeceğiz" dedi. 

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply