» » Niğde'de Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Niğde'de bir grup gönüllü hanım, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Niğde'de bir grup gönüllü hanım, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi. Şadırvan karşısındaki kermese, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kermesi organize eden Niğde Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Yahya Yılmaz, "Hadis–i şerîfte buyrulduğu gibi kim bir Müslümanı sıkıntıdan kurtarırsa bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir Müslümanın kusurunu örterse Allah da kıyamet günü onun kusurunu örter." dedi. Öğrenciliğin zor olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Hele bir de ailesinden uzak olup da ailesinin durumu iyi olmayanlar için daha da zor. Günlerce harçlıksız dolaşan, ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler var. Bizler de bir grup hanım arkadaşla durumu iyi olmayan öğrenciler için bir kermes düzenledik. Katkıda bulunan ve bulunacak herkese şimdiden teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kermese katkıda bulunan esnaflardan Hikmet Yüksel ise, “Eğitim için atılan bütün adımlar, ülkeye hizmet olarak geri döner. Hanımların bu özverili çalışmaları ile birçok gence sahip çıkılmış oluyor. Bizler de Niğdeli esnaflar olarak bu tür faaliyetlere destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz.” dedi. Gönüllü ev hanımlarının yaptığı pasta, börek ve dolma çeşitleri, gözleme, mantı ve tatlıların da yer aldığı, Ahi Paşa Mahallesi'ndeki kermes, 21 Aralık 2014'e kadar devam edecek.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply