» » Köylerimiz şehir olsun toplantısı

KÖYLERİMİZ ŞEHİR OLSUN TOPLANTISI
Köylerimiz Şehir Olacak Projesi kapsamında Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığında Niğde Valiliği Toplanı Salonunda bir toplantı yapıldı.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıya Vali Kılıç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İlçe Kaymakamları ve İl Özel İdare personeli katıldı.
Niğde iline bağlı köylerle ilgili olarak 2014 yılında yapılan ve 2015 yılında yapılacak olan projelerin değerlendirildiği toplantıda Köylerde yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ve vatandaşlar için sağlıklı, konforlu ve güvenilir mekân ve yaşam alanları oluşturmak adına yapılan ve yapılacak olan faaliyetler değerlendirildi.
Köylerde hem yetişkin nüfusun hem de çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi için yapılan açık hava spor parkları, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, çocuk oyun parkları yapımı gibi çalışmalarla köylerin daha yaşanabilir ve tercih edilebilir yerleşim birimi olması hedeflenmektedir.
Toplantıda 2014 yılında ilimiz köylerinin çoğunda yapımı gerçekleşen projelerin yanında 2015 yılında yapılması planlanan projelerde değerlendirildi.
Bunlardan biri “Köyümde İnternet Projesi-KİP” dir.  Bu proje ile tüm köylerimizde vatandaşlarımıza WI-FI ağı kullanılarak kendi evlerinden sınırsız ve ücretsiz internet hizmeti sağlanması planlanmaktadır. Pilot uygulama olarak Ulukışla İlçemizin Tepeköy köyünde uygulanan proje 4 aydır sorunsuz devam etmekte ve 2 yıl içerisinde tüm köylere uygulanması hedeflenmektedir.
Köylerimizde uygulanacak önemli projelerden bir diğeri ise Köylere kurulacak olan “E ve Z Kütüphane Projesi” dir. Eğitimi topluma yaymayı ve okulları toplumla bütünleştirmeyi amaçlayan Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları,  yapbozlar, zekâ geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları, CD, DVD ve eğitici bilgisayar oyunları da bulunacaktır. Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu z-kütüphaneler projesi ile köyde yaşayan öğrencilerimiz başta olmak üzere köyde yaşayan tüm vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşması sağlanacaktır. Eğitime destek ve katkı sağlayacak olan bu proje ile Niğde’ye bağlı köy okullarında kütüphanesiz okulun kalmaması için çalışmalar yapılacaktır. Köy okullarına kurulacak olan kütüphaneler köy halkına da açık olacak ve de ayrıca kütüphanelerde bilgisayar da bulunarak internet ortamında da bilgi aktarımı sağlanacaktır.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply