» » Kömür Satıcıları Denetleniyor

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü il genelinde kömür satıcılarını denetliyor. 


Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte konut ısıtmasında soba kullanan vatandaşlara uyarılarda bulunarak; “Ülkemizde trafik kazaları ve sigaradan kaynaklı hastalıklardan sonra ölüm sebeplerinde listenin başında yer alan karbon monoksit zehirlenmelerini önlemek için bilinçli olmak şart” dedi.

 Ölümlerin kömürden değil; sobaların yanlış yakılmasından kaynaklı olduğunun altını  çizen Akaycan, “Sonu üzücü olayların yaşanmasında ihmalkârlık, sobanın üstten yanlış yakılması, yanan sobanın üzerine kömür konması gibi birçok nedeni var” dedi.

Vatandaşları soba kurarken fazla sayıda dirsek kullanmamaları konusunda uyaran Akaycan, ayrıca baca temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek;“Yatay borular bacalara yüzde 10 eğimle yükseltilmeli, boru bacaya fazla sokulmamalıdır” diye konuştu.

 İl genelinde kömür satıcılarının görevlilerce denetime tabi tutulduğunu belirten Akaycan; “Mahalli Çevre Kurulu tarafından ilimizde kullanılmasına izin verilen standartlara uygun ithal ve yerli kömür kullanılmaktadır. Külü ve nemi yüksek kömürler ısınma için kullanıma uygun olmayan kömürlerdir. Bu nedenle il genelinde ekiplerimiz tarafından belirli aralıklarda kömür satan yerlerden numuneler alınarak laboratuarlarımızda incelenmektedir” diye konuştu. 

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply