» » KOP'tan Niğde'ye 3 Milyon 250 Bin TL Ek Ödenek

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Niğde’ye 3 milyon 250 bin lira ek ödenek aktarıldı. Aktarılan ödenekle ilimiz 2014 yılında 18 milyon 250 bin lira ödenek almış oldu        

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Niğde’ye  3 milyon 250 bin lira ek ödenek aktarıldı. Aktarılan ödenekle ilimiz 2014 yılında 18 milyon 250 bin lira ödenek almış oldu

 Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi tarafından il bazlı 2014 yılı tarımsal altyapı ödenekleri kapsamında ilimize 15 milyon lira aktarılırken, bu ödeneğe ek olarak 3 milyon 250 bin lira daha ödenek ilimize ayrıldı. Ayrılan bu ödenek ile yeni tarımsal sulama altyapısı işleri yapılacak.

Ak Parti  Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, İlimize ayrılan ek KOP ödeneği ile ilgili değerlendirmede bulundu.

İLİMİZ İÇİN SUYUN ÖNEMİNİ HEP VURGULADIK


 Niğde'nin ilk etapta 15 milyon TL ve buna ek olarak 3 milyon 250 bin TL  pay almasının önemli olduğuna vurgu yapan Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu,"İlimizde suyun ne kadar önemli olduğunu her platformda vurguladık. İlimize 2011 yılından itibaren KOP idaresinden para geliyor. 2011 yılında 4 milyon 300 bin lira, 2012 yılında 8 milyon lira, 2013 yılında 12 milyon 825 bin lira, 2014 yılında 15 milyon lira ve ek olarak 3 milyon 250 bin lira.

     Bu ek ödenekle ile birlikte KOP idaresinden aldığımız tutar 43 milyon 375 bin TL olacaktır. Bu paranın tamamı tarımsal sulamada kapalı sistem sulama ve gölet yapılması için ayrılmıştır. Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz Bey'in Ulusal KOP Sempozyumu dolayısıyla ilimizi ziyaretleri esnasında, KOP kapsamında yapılan işlere gösterdiği teveccüh bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bakanımızın KOP ödeneklerinden Niğde ilinin yaptığı işleri taktir etmesi topyekün bir başarıdır. Sayın Bakanımızın ilimize gösterdiği ilgi, ödenek artışı ile somutlaşmaktadır. Bizlerde ayrılan ödeneklerin bir kuruşunu heba etmeden üreticimizin hizmetine sunmanın gayreti içinde olduk ve olacağız" dedi.  

           TEK LİRA BİLE ÖNEMLİ

            Milletvekili Ömer Selvi ise; "KOP projesi kapsamında ek ödenekler belli oldu. İlimiz ek ödenekten payını almıştır. İlimiz için tarımsal sulamaya ayrılan tek bir lira bile önemlidir. Zira su olmazsa olmazımızdır. İç Anadolu'nun ülke geneline göre yağış fakiri olduğunu ve bu açıdan suyun İç Anadolu'da diğer bölgelere göre bir kat daha önemli olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda tarımsal sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve su kaynaklarının bulunması gibi konuları kendisine öncelikli amaç edinmiş durumdayız. Ek ödeneğin bu amaca hizmet edecek bir damla olarak görüyor ve üreticimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply