» » Niğde'de anma töreni düzenlendi.

Niğde'de anma töreni düzenlendi.
 
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Niğde'de törenle anıldı.

Niğde Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı; saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Necmeddin Kılıç ve beraberindekiler, buradaki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde "10 Kasım Atatürk'ü Anma" konulu resim sergisini gezdi.

Hüdavent Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Recep Koçer, burada düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, 10 Kasım sabahında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurlamanın derin acısını yaşadıklarını söyledi.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini örnek alan birçok milletin de aynı acıyı yaşadığını ifade eden Koçer, "Ancak bugün 10 Kasımlar, Karalar bağlayarak yas tutma günleri değil, Atatürk'ü ve onun kurduğu aydınlık Cumhuriyet'i daha iyi anlama ve anlatma günleri olarak kabul edilmelidir. Ne demişti Atatürk, 'benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır'. O halde bugün ağıtlar yakıp yas tutmak yerine daha çok çalışıp onun bıraktığı devleti muasır devletler seviyesine çıkarmaya gayret etmeliyiz. Atatürk'ü ve ilkelerini daha doğru anlamalı ve gösterdiği hedefe daha emin adımlarla ilerlemeliyiz. Vefatının 76. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirildiği törene protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply