» » NİĞDE’YE 4000 KİŞİLİK YÜKSEK ÖĞRENİM YURDU YAPILIYOR

NİĞDE’YE 4000 KİŞİLİK YÜKSEK ÖĞRENİM YURDU
2015-2016 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek şekilde Niğde’de yükseköğrenim öğrencilerine yönelik olarak 4000 kişilik yurt yapılıyor.
20 bini aşkın öğrencisi olan Niğde Üniversitesinde şu an mevcut kapasite 3 bin 500 kişi iken yapılan çalışmalar doğrultusunda Niğde’deki yükseköğrenim öğrencilerinin barınma sorunu hızla giderilmeye çalışılmış ve yurt yapımına başlanmıştır.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın katkılarıyla Niğde Üniversitesindeki yurt kapasitesini daha da artırmak adına bir dizi çalışma yapılmış bunun sonucunda da Niğde Üniversitesi Merkez yerleşkesi içerisinde 4000 kişilik yurt yapımı planlanmıştır. Daha sonra üniversite sahası içerisinde mülkiyeti Niğde İl Özel İdaresine ait olan yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde yapılacak olan yurt binalarının ihalesi gerçekleşmiş ve inşaatların yapımına başlanmıştır.
A2 nolu parsel üzerine yapılacak olan 500 kişilik A Blok kısmının temeli kazılmış olup, 1500 kişilik B Blok ta ise temel atılıp üst yapı için tünel kalıplar kurulmuş ve inşaat devam etmektedir. A3 nolu parsel üzerine yapılacak olan 2000 kişilik Öğrenci yurdu için de sözleşme imzalanmış ve iş yeri teslimi yapılmış olup temel açma çalışması devam etmektedir.
Toplam 70 milyonluk yatırım ile 4000 kişilik yurt ve sosyal tesisten oluşacak inşaatın 12 ay içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir.
İnşaatın tamamlanması ile böylece üniversitemizde büyük oranda olan yurt sorunu halledilecektir. Hem öğrenciler hem de veliler bu konuda rahat bir nefes alacak ve de Niğde yurt sorunu kalmayan Üniversitesi ile tercih sebebi olan illerden birisi haline gelecektir.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply