» » Atatürk'ün Niğde'ye Gelişi Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 81. yıl dönümü törenle kutlandı.
Niğde protokolü ve öğrenciler Atatürk’ün trenle geldiği istasyondan Hükümet meydanına kadar yürüdü. Hükümet meydanında yapılan tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Atatürk anıtına çelenklerin konulmasından sonra Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "5 Şubat Ulu önder Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin yıl dönümü olarak kutlanıyor. 5 Şubat 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilimize resmi ziyarette bulunmuş, o gün de yine tüm Niğdeliler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Cumhuriyetimizin kurucusunu coşku ile karşılamış ve sevgi gösterilerinde bulunmuş. 1981’den bu güne kadar dönemin Valisi Bedri Nazlıoğlu döneminden bu güne kadar 5 Şubat günleri her yıl ara verilmeden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin yıl dönümü olarak kutlanıyor. Niğde insanı hep devletinin yanında olmuş, Cumhuriyetin kuruluşunda büyük emek vermiş, Pozantı gibi, Ulukışla gibi bölgelerde yüzlerce şehit vermiş ve başta Kurtuluş Savaşları olmak üzere Yemen’den Sarıkamış’a kadar bir çok şehit vermiş ildir Niğde. Dolayısı ile bu ülke kolay kazanılmamış ve bu Cumhuriyet kolay elde edilmemiştir. İşte bu noktada Cumhuriyetin nasıl kazanıldığını, nasıl kurulduğunu başta gençlerimize öğretmek, anlatmak ve gençlerimize tarihimizi iyi aktarmak gerekir. Çünkü bu günün gençleri yarının yöneticileri, idarecileri, siyasetçileri, esnafı, tüccarı olacak. Gençlerimizde bu ülkeye canı gönülden sahip çıkmalı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün buyurduğu gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gayret ve çaba içerisinde olmalılar" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu güne kadar şehrimizi geliştirmenin, güzelleştirmenin gayreti içerisinde olduk. Bu günden sonra da bu çabamız gayretimiz son hızıyla devam edecek. Bu uğurda bize destek veren başta Sayın Valimiz ve ilimizin değerli yöneticilerine, siyasilerine ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. Yapılan hizmetlerin hiç bir tanesi sadece tek başımıza yapabileceğimiz hizmetler değil. Bu bir ekip çalışması. Ekip ruhu içerisinde hep beraber Niğdeliler olarak çalışıyor, şehrimizi geliştirmenin, güzelleştirmenin ve ileri götürmenin yani Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün buyurduğu üzere muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmanın gayreti içerisindeyiz. Biz kendi ilimizi geliştirerek diğer illerde kendini geliştirerek top yekun Türkiye’nin gelişmesi, ülkenin gelişmesi anlamına gelir. Biz de bu uğurda çalışıyor gayret ediyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bu ülkenin her karışı, her çakılı, her toprak tanesi, şehit kanıyla yoğrulmuş bir ülke. Bu topraklar Türkler Anadolu’ya yerleştiği zamandan bu güne kadar şehit kanı, dökülmeden muhafaza edilememiştir. Çünkü dünya üzerinde önemli bir coğrafyada bulunuyoruz. Bu nedenle tüm dünya devletlerinin, kendini süper güç yerine koyan devletlerin gözü Türkiye’nin üzerinde. Bu noktada Türk Milleti olarak dikkatli olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Nice 5 Şubatları ülke olarak, millet olarak ve Niğde olarak bir arada yaşamayı görmeyi Cenab-ı Hakk bize nasip etsin. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken gazilerimize de şükran ve minnetle anıyorum" dedi.
Atatürk’ün Niğde’ye gelişlerinin 81. yıldönümü, şiirlerin okunmasının ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından kültür merkezinde düzenlenen Basında Niğde konulu serginin açılışı yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri şeref defteri imzalandı.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply