» » KOSGEB'ten Kadın Ve Engellilere Büyük Destek

KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Haşim Karaman, kadınlara, engelliler ile şehit ve gazi yakınlarına büyük destekler yapıldığını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı KOBİ’lere büyük destekler arttı. ARGE yatırımlarına ve İş Birliği Güç birliği projesinde büyük destekler olduğunu belirten Müdür Karaman, yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Sayın Başbakanımız 29 Ocak 2015 tarihinde KOSGEB’in geleneksel olarak düzenlediği KOBİ ödül törenine katılmıştı, burada da çok güzel müjdelerle gelmişti. Mesela ARGE yatırımlarına verilen desteğin arttırılmasıyla, diğer İş Birliği Güç Birliği ile ilgili özellikle teknolojik yatırımlarda 5 ortaklığı 3 ortaklığa düşürülmesiydi. Girişimcilik desteklerinde bayanlara, engellilere, şehit ve gazi yakınlarına ekstradan yüzde 20 destek verilmesi güzel bir müjdeydi. Girişimcilik desteklerinde erkekler için yüzde 70, bayan ve engelliler için yüzde 80 destek veriyorduk, Sayın başbakanımızın müjdesiyle bundan sonra erkeklere yüzde 70, bayanlara, engelliler ile şehit ve gazi yakınlarına yüzde 90 oranında destek vereceğiz yapacakları yatırımlar için. Bu çok önemli bir destek. Sadece her 100 liradan 10 lirası girişimcimiz tarafından karşılanacak, gerisi müdürlüğümüz tarafından karşılanacak. Ayrıca bir süre durdurulmuş olan KOBİ proje destek programımız var. Uzun süredir teklif çağrısı çıkmamıştı. Bu dönem teklife çıkıyor. Proje kapsamında KOBİ’lerin yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi ve yönlendirilmesiyle ilgili 150 bin liraya kadar hibe veriliyor. Bununla ilgili müracaatlar 30 Ocak’ta başladı, 20 Mart tarihinde bitecek” dedi.
Karaman, “Hedefimiz KOBİ’lerin daha sağlıklı büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerin artırılması için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerin geliştirilmesi büyük önem arz ediyor. Bununla birlikte inovasyon odaklı rekabet anlayışı dikkate alındığında tüketici etkisi, mal ve hizmetlerinin dünya pazarları ve yerel pazarlara markalanarak sunulması bir zorunluluk olarak kendini gösteriyor. KOBİ’lerin kurumsallaşma ve markalaşmaya destek çağrısı çıkarıldı. Ülkemizde KOBİ’ler işletmelerin yüzdü 99’nu oluşturuyor. KOBİ’lerin yapısı büyük çoğunlukla aile şirketi şeklinde, dolayısıyla kurumsallaşma mümkün değil, az sayıda kişi çalışıyor çok etkin olamıyor. Dünyada her geçen gün rekabet artıyor ve vahşi bir hale geliyor. Bu vahşi rekabetle rekabet etmek için kurumsallaşmak gerekiyor. Dolayısıyla işletmelerimizin bu değişimleri gerçekleştirebilmeleri için kurumumuz büyük destek veriyor.
Bölgemizde yüzde 60 oranında bu projelere destek sağlanacak üst limiti 150 bin lira. Niğde hizmet merkezi olarak hedefimiz bu desteklerden Niğdeli vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlamak için çaba harcıyoruz. Niğde’de bulunan işletmelerimize bu desteklerden faydalanması çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply