» » Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bor ilçesinde kurulması planlanan Enerji İhtisas Bölgesi

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bor ilçesinde kurulması planlanan Enerji İhtisas Bölgesi çalışmalarının hızla devam ettiğini Bilim ve Sanayi Bakanlığından cevap beklendiğini söyledi.
Vali Kılıç konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, Enerji Bakanlığından alınan olumlu görüş sonrasında Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından sonuç beklendiğini söyledi.
Vali Kılıç, “Yüzyılımız artık enerjinin çok önemli olduğu bir yüzyıldır. Önümüzdeki 10 yıllar enerji yatırımlarının çok yoğun olduğu yıllar olacak dünyada ve ülkemizde. Ülkemizde yenilenebilir enerji kaynakları başlığı altında incelediğimiz ve güneş enerjisinden elektrik üreten sistemlerine bir yönelme vardır hükümet programımızda. Ancak henüz bir mesafe alınamamıştır. Hükümetimizin bu çalışmalarını kolaylaştırmak ve bu çalışmaları ilimizde yaparken de istihdam ve katma değer üretmek amacıyla yaptığımız çalışmalar ete kemiğe bürünmüştür. Türkiye’de ilk defa Enerji İhtisas Bölgesi kurma teklifimizim Bilim Sanayi Bakanlığı yetkililerince incelenmiş, Enerji Bakanlığından görüş sorulmuştur. Enerji bakanlığının olumlu görüşü, Bilim ve Sanayi bakanlığına sunulmuştur. Bakanlık tarafından talebimiz değerlendirilmektedir. Eğer başarırsak ilimiz ve ilimizin yarınlarına hayırlı olacağını umut ediyorum” dedi.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply