» » Minik Yürekler Kur'an Kursu Açıldı

Niğde Müftülüğü 4-6 yaş arasındaki çocuklar için Kur’an kursu açtı.
Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, 4-6 yaş arası çocuklarımız için açtığımız Kur’an kursumuz kayıtlarına devam ediyor” dedi.
Niğde İl Müftülüğüne Bağlı “Niğde Evleri Minik Yürekler Kur’an kursu” Niğde Evlerinde minik öğrencilere Kur’an eğitimi verilecek.
Niğde Valiliği SYDV’ye ait binada yapılan tadilat sonrası Pazartesi günü eğitime açılacağını söyleyen Müftü Gürpınar, “dini ahlaki bilgilerinin güncellenmesi, yeni bilgiler edinmesi açısından son derece önemli olan Kur’an kursumuza çocuklarını getirsinler” diye konuştu.
Müftü Gürpınar, “Niğde Valiliği Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait binada 4 -5 yıldır bu bölgede yaşayan bayanlarımıza yönelik Kur’an kursu faaliyeti yürütüyorduk. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığınca yeni çıkarılan mevzuat gereğince bugün ilk defa Niğde’de de ilk olmak üzere 4-6 yaş grubu çocuklarımız için Kur’an kursu açıyoruz. Şuan da kursumuzun çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Allah nasip ederse 9 Şubat Pazartesi günü eğitim ve öğretime başlamış olacak. Şuana kadar 40 öğrencimizin kaydını yaptık. Özellikle Niğde evleri bölgesinde oturan vatandaşlarımıza sesleniyoruz, çocuklarını güvenli ve huzurlu bir şekilde eğitim öğretim ortamı içerisinde özellikle de davranışlarının, psikolojik gelişmelerinin aynı zaman da dini ahlaki bilgilerinin güncellenmesi, yeni bilgiler edinmesi açısından son derece öneme haiz Kur’an kursumuza çocuklarını getirsinler. 2 tane Kur’an öğreticimizin atamasını yapıldı, 2 tane de yardımcı personel olmak üzere 4 arkadaşımızın atamaları yapıldı. Niğde’de ki ailelerin güvenle çocuklarını çok faydalı bilgiler almak üzere “Niğde Evleri Minik Yürekler Kur’an kursuna getirmelerini bekliyoruz. Şuan da 40 öğrencimiz kayıt yaptı, 60’a yakın kayıt yapabileceğiz. 9-16 Şubat tarihleri arasında kayıtlarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply