» » Rektör Görür Kapalı Spor Salonu İçin Meclisten Arsa İstedi

Niğde İl Genel Meclisi 4. Birleşim toplantısında Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür katıldı.
Niğde İl Genel Meclisi toplantısı Başkan Mahmut Peşin başkanlığından toplandı. Rektör Görür toplantıda Meclis üyelerine Üniversite ilgili bilgiler verdi.
Niğde Üniversitesi içerisinde bulunan stat ve halı sahanın yanında bulunan arsayı isteyen Rektör Görür, İl Genel Meclisinden Özel İdareye ait arsayı meclis üyelerinden talep etti.
Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür yaptığı konuşmasında, ‘Niğde İl Özel İdaresinin verdiği arsalarla Kampüs içerisinde yaklaşık 7 bin kişilik öğrenci yurdu tamamlanmış olacak. Yaklaşık 4 yıldır sürekli olarak kampüste öğrencilerin spor tesisi olmadığından dert yandı. Bizde Kalkınma Bakanlığından kapalı spor tesisi istedik. Kampüs içerisinde yurtlar bölgesiyle yakın bir mesafede 2 tane halı sahamız ve stadımız var. Ama kapalı spor salonumuz yok, 4 yıldır bunu yatırım programına aldıramamıştık ve bundan ümidimizi kesmiştik. Bu sene Eylül ayındaki bütçe görüşmelerine gittiğimizde son şansımızı bir daha deneyelim dedik. Bu sefer hiç beklemediğimiz şekilde spor salonu çıktı. Biz spor salonunu kampus içerisine olsun dedik. Zaten Kalkınma Bakanlığı Kampüs için verdi. Şuan da bizim Spor salonunu yaptıracağımız yer yok. Çünkü boş kalan parseller planlandı. Daha fazla ileriye gidemeyiz çünkü zemin kötü biliyorsunuz. Spor Salonunu yüzme havuzuyla birlikte yapacağımız tek yer İl Özel idaresinin arsası. Stat, Halı saha alanın bulunduğu yere yapılması ve büyük bir spor tesisi olacak. Buraya yapılacak tüm tesis burada yurtta kalacak tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak. Dolayısıyla bizim isteğimiz bu arsanın tekrar Üniversiteye tahsis edilmesi, eğer bunu yapmazsak işin doğrusu biz ortada kaldık. Biz şuan da yer olmadığı için proje yaptıramıyoruz. Firma projeyi aldı ama firma yer gösterilmesini istiyor’ dedi.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply