» » Gazeteciler Niğde'nin En'lerine Başarı Belgesi Verdi

Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 81.yılında program düzenleyerek Niğde’nin EN’lerine başarı belgesi verildi.
Programa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Eski Devlet Bakanı Akın Gönen, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, belde belediye başkanları ve çok sayıda davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra Niğde dışından gelen davetliler tanıtıldı.
Gecede ilk konuşmayı Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı İdris Yavuz yaptı. Yavuz konuşmasında Atatürk’ün Niğde’ye gelişi ve gazeteciler cemiyeti hakkında bilgiler verdi.
Atatürk’ün Niğde’ye gelişini anlatan sinevizyon gösterisinden sonra Devlet Eski Bakanı Akın Gönen bir konuşma yaptı.
Gönen; ’’Gazeteci arkadaşlarımız sessizlerin dili, göremeyenlerin gözü, bu yüzden önemli bir görevi ifa ediyor. İl dışından gelen basınımızın güzide mensuplarıyla, gelişmeyi konuştuk. ‘Niğde’nin turistik ve tarihi değeri olduğunu bilmiyordum, tanıtımda sıkıntı var’ dedi bir gazeteci. Yol üzerinden olmayan bir ilin tanıtım şansı zayıftır. Otoyolun tamamlanması bu anlamda şart. Geçiş güzergahında olan bir il tabelasından bile tanınacaktır. Otoyolumuz önümüzdeki yıllarda tamamlanacak, tanıtım problemi hallolacak. Havaalanımız yok, yine uçamıyoruz, İzmir’den Adana’ya, oradan buraya araçla geldim. Birçok zaman kaybı, neden direk buraya uçamayayım” dedi.
Daha sonra Gazeteciler Ve Yazarlar Cemiyetinin müzik korosu Atatürk’ün sevdiği türküleri koro halinde seslendirdiler. Koronun seslendirdiği türküler salondakilerden büyük alkış aldı.
Protokolün programa geç katılması dolayısıyla, protokol konuşmaları korodan sonra yapıldı.
Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür konuşmasında; ’’Niğde’nin çok önemli bir günüydü, Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin yıldönümü, bu güzel akşamı yaşatan cemiyetimize teşekkür ediyorum. Her yıl program düzenliyorlar, bu yılki program çok daha güzel olmuş. Üniversiteye verdikleri kıymeti gösterdiler bu programda. Hepiniz bildiği gibi marifet iltifata tabi. Üniversitedeki bilim insanı kardeşlerimizi teşvik ediyorlar. Niğde’nin yerel basını güzel işlere imza attılar. Bunun başında da üniversite geliyor. Havaalanı konusunda önemli bir rol üstelendi basınımız. Üniversitenin kuruluşunda önemli rol alan Eski Devlet Bakanımız Akın Gönen’e teşekkür ediyorum. Üniversite Niğde için çok ciddi bir öneme sahip bugün geldiği noktada sizin yüzünüzü ak edecek noktada sayın bakanım’’ dedi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan programda bir konuşma yaptı. Akdoğan konuşmasında; ’’Niğde’mizim onur günü bugün. Atatürk’ün Niğde’ye teşrifinin 81. yılı. Gazeteciler cemiyetine bu güzel programı tertip etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Türküleri seslendiren koroya da özellikle teşekkür ediyorum. Niğde Belediyemiz olarak, gazetecilerimize her zaman destek olduk ve destek olmaya devam edeceğiz. Basınımız bizi çalışmalarımız konusunda kamçılayan, otokontrol yapan bir unsurdur. Basın varsa demokrasi vardır diye düşünüyorum. Bu yüzden sizlerin her zaman yanınızdayım’’ dedi.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise konuşmasında ’’ Böyle bir gece yaşattığı için cemiyetimize teşekkür ediyorum. Niğde 1000 yıllık vatan toprağının, kıymetli bir parçası, Çok özel insanların yaşadığı bir il, kıymetli insanların yaşadığı bir il. Çok değerli bilim adamları, siyasetçiler bürokratlar yetiştirdi. Bu ilin coğrafyası ve yapısına uygun olarak çok kaliteli bir memur kalitesi bulduk. Bu coğrafya başkasını kabul etmiyor. Bugün Niğde birçok alanda pilot ildir, Türkiye’deki diğer illere örnek gösterilmektedir. Civar illerimiz tarafından gıpta ile bakılan bir ildir. Bu başarı bu ilin doğasından kaynaklanmaktadır, bu ilin insanından ve memurundan kaynaklanmaktadır. Bir başarı varsa, askerindir, subayındır. Bir başarısızlık varsa komutanındır. Bu il bir şeyi başardıysa, siyasetçisinin, akademisyeninin, halkınındır, eğer bir başarısızlık varsa o da benimdir’’ dedi.
Konuşmalardan sonra Niğde Valisi ve Akın Gönen başta olmak üzere birçok davetliye plaket taktimi yapıldı.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply