» » Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar:

Niğde’de büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısının artması nedeniyle hayvancılıkla uğraşan çiftçiler kaba yem bulmakta sıkıntı çekiyor.
Niğde’de ki hayvancılık yapan çiftçiler, kaba yem bulamaması nedeniyle Aksaray, Karaman ve Karapınar’dan kaba yem alımı yaptıklarını söyleyen Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğdeli çiftçilere seslenerek Silajlık mısır, buğday ve yonca ekimi yapmalarını istedi.
Kenar, Niğdeli çiftçilerin her yıl üst üste patates ektiğini bu nedenle verimin azaldığına dikkat çekerek, tarlalarına birinci yıl buğday, ikinci yıl silajlık mısır ektikleri takdirde üçüncü yılda patates ekiminde büyük verim elde edeceklerini söyledi.
Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile köylerde çiftçilere eğitim verildiğini söyleyen Başkan Kenar, “Niğde’de hızla artan büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın beslenilip daha verimli hale getirilebilmesi için Niğde’de kaba yem eksiğimiz var. Niğde’de ki hayvancılarımız kaba yem ihtiyacını Aksaray, Karaman, Karapınar bölgelerinden karşılıyorlar. Niğde’de kaba yem ihtiyaçlarını karşılamak için bir çalışma başlattık. Tarım İl Müdürlüğü ile beraber köylerde bir çalışma yapıyoruz. Niğde’de patatesçilik ve pancar ön plana çıkıyor. Ama patates çiftçisi bölgede verim düşüklüğü yaşıyor çünkü her yıl üst üste ekim yapıyor. Bizim üreticilerimiz 3 yılda patates ekerse yani, birinci yıl buğday, ikinci yıl Silajlık mısır üçüncü yıl patates ekerse daha kaliteli ve verimli patates elde ederler. Çiftçilerimizin ilimiz ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaklarını düşünerek bu sistemle ekim yapmalarını istiyoruz. 3 yıldan beri vatandaşımızın ürününü çeşitlendirdiğini görüyoruz. Toprak reformuyla birlikte çiftçilerimizin daha güzel verimli ürünler elde edeceğini ümit ediyoruz” dedi.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply