» » Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar Açıklaması

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, erozyonla mücadelede etkili ve zayıf meralarda hayvanlara yem kaynağı “Dört Kanatlı Tuz Çalısı” bitkisinin Niğde için umut olacağını söyledi.
Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, “Odamızın teknik biriminin araştırmaları sonucu ülkemizde birkaç noktada denenen ve olumlu sonuçlar alınan bu bitki ilimizde de ümit vaat etmektedir” dedi.
Yıllık yağışı 50 mm ile 400 mm arasında olan yerlerde rahatlıkla hayatta kalabilen dört kanatlı tuz çalısının derin bir kök yapısına sahip olduğunu ifade eden Başkan Kenar, “Kıraç, tuzlu ve eğimli alanlara uyum sağlamasının yanı sıra diğer tuz çalılarının aksine soğuklara dayanıklılığı da yüksektir” dedi.
Bitkinin eğimli ve erozyona açık taşlık arazilerin yanında mera ve orman arazilerinde de başarıyla yetişebildiğini belirten Kenar; “ Bu bitkinin yaprakları diğer otların kurumaya başladığı sonbahar ve kış aylarında hayvanların yiyeceği önemli bir besin kaynağıdır. Bu sayede özellikle kış aylarında aç kalan yaban hayvanları hiçbir masraf sarf etmeden beslenebilecek. Yine meralarda ekilen bu bitki sayesinde çiftçilerimiz hayvanlarını rahatlıkla besleyebilecekler. Ağır otlatma nedeniyle ilimiz meraları çok zayıf bir durumda; Dört Kanatlı Tuz Çalısının meraların sorunlu bölgelerinde çok önemli düzelmeler sağlayacak” diye konuştu.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply