» » Şoför Esnafı S Plakası İçin Bir Araya Geldi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, taşımacılık sektörü esnafı ile bir araya geldi.
Niğde Belediyesi meclis salonunda taşımacılık sektöründe görev yapan esnafların S plaka konusu için bir araya geldiği toplantıya, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Sadullah Çarboğa ve taşımacılık yapan kooperatifler katıldı.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde genelinde servis araçlarında düzenli ve güvenli taşımacılığı sağlayabilmek ve korsan taşımacılığı önleyebilmek için S plakaya geçme çalışmalarının başlatılmasını istedi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Mart ayında meclisimizde bu konu gündem maddesi olarak görüşülecek meclisimizle S plaksı konusunu görüşeceğiz. Aslında geçmişte S plaka ile ilgili meclisten bir karar almıştık aldığımız o karar geçerli. Esnafımız hangi fiyattan S plakası alacak bu fiyatın meclisten geçmesi gerekiyor. Meclisten fiyat belirlenerek tamamlandıktan sonra S plakayı araçlara takılmak üzere vermeye başlayacağız. Bu plakaları verirken bir ücreti olacak. Ama şu anda sistemimize kayıtlı özellikle öğrenci servisi, okul servisi yapan, fabrikalarımıza işçi taşıyan araçlarımıza S plakasını verdikten sonra geçici bir süre S plakasının önünü kapatacağız. Her önüne gelen yolcu taşımacılığı yapmasın düşüncesi ile bu uygulamayı bu şekilde yaparak taşımacılarımızı kayıt altına alacağız. Vatandaşımız açısından da böyle bir faydası olacak. S plakasında yaş sınırı getireceğiz. 20 yaşındaki 30 yaşındaki araçların yolcu taşımasına müsaade etmeyeceğiz. Taşımacılık işinin bir standardı olacak, kalitesi olacak. Bu bakımdan düşündüğümüz zaman vatandaşımızın lehine olan bir karar olmuş olacak. Haksız rekabeti de ortadan kaldırıp esnafımızın da bu sektörden ekmek yemesini sağlamış olacağız" dedi.

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply