» » Fil Hastası Kadının Çaresizliği

Fil hastalığı nedeniyle annesinin yıllardır acılar çektiğini ve tedavisi için gittikleri sağlık kuruluşlarının hiçbirinde kesin bir çözüm bulamadıklarını kaydeden Mehmet Teksin, son çare olarak Ankara'daki özel bir sağlık kuruluşuna başvurduklarını söyledi. Bundan önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gittiklerini ve annesi Neriman Teksin'in 4 defa ameliyat olduğunu belirten Teksin, şunları söyledi:
"Buna rağmen annemin durumu her geçen gün kötüye gitti. Biz bu defa tedavi için annemi Ankara'da özel bir tedavi merkezine götürdük. Doktorun dedikleri karşısında adeta şok yaşadım. Anneme yanlış tedavi yapıldığını ve bu yüzden 1 yıldır durumunun daha kötüye gittiğini ifade etti. Doktor, bacakta devam eden akıntının bacağı kesilse de inceltilse de durmayacağını, çünkü bu akıntının deriden değil, lenf damarlarından kaynaklandığını belirtti."
HERŞEYİMİZİ SATTIK
SSK'lı olduklarını ve yıllardır devlet hastanelerinde gördükleri tedaviden sonuç alamayınca özel sağlık kuruluşuna gittiklerini belirten Mehmet Teksin şöyle devam etti:
"Annemin tedavisi içinde elimizde ne var ne yok sattık. Annem için günlük kullandığımız sargı bezlerinin maliyeti aylık 3 bin TL yapıyor. Sadece beze verdiğimiz para bu. Annemin tedavisine destek için Antalya'da iken valilik ve belediyeye başvurduk ama bir netice alamadık. Babam da felç hastası ve onun da bakıma ihtiyacı var. Annem de böyle olunca çok zor durumda kaldık. Şimdi Ankara'da tedavisi sürüyor ve yaklaşık bir haftadır buradayız. Doktorun tedavisiyle annemin bacağındaki şişlikler inmeye başladı, kanamalar oldu. Doktor bu kanamalardan sonra yerine yeni deri çıkacağını ve yavaş yavaş iyileşeceğini söyledi. Her ay yaklaşık 2 bin TL borçlandık, 20 bin TL'nin üzerinde borcumuz oldu. Bu tedavi sürecinde katlanarak artıyor borcumuz. İmkanım olsa hiç kimseye duyurmadan bu masrafları karşılardım ama annemle ilgilenmem gerektiği için şuan çalışamıyorum ve zor durumdayım. Devletimiz ya da hayırseverlerden annemin hastalığının tedavisi için destek bekliyorum."
UYKUYA HASRET KALDIM
Hastalığı nedeniyle her bacağında aşırı şişlikler olan ve hastalıktan kaynaklı kanamalar meydana gelen Neriman Teksin ise çok acı çektiğini söyledi. Yıllardır hastane hastane gezdiğini ancak hastalığına bir çare bulamadığını belirten Neriman Teksin, "Dayanılmaz acılar çektiğim için uykuya hasret kaldım. Gitmediğim hastane kalmadı ama hastalığıma bir çare bulunamadı. Tedavi olup eski sağlığıma kavuşmak istiyorum" diye konuştu.
DAMARLARI TIKIYOR
Yuvarlak biçimli asalak solucanların üreme biçimleriyle bıraktığı larvaların, sivrisineklerle taşınması yoluyla insanlara geçmesi sonucunda başlangıç gösteren fil hastalığının en önemli özelliği; lenf damarlarını tıkayarak iltihaplanmaya yol açmasıdır. Bunun sonucunda özellikle ayak ve bacaklarda aşırı şişme görülür. Fil hastalığı, aynı zamanda kanser dokusunun lenf yollarını tıkamasıyla radyoterapi ya da ameliyatta lenf yollarının hasar görmesiyle de gerçekleşebilir. Akkan (lenf) sıvısının çoğalması, ya da dolaşıma girmeyip deri altı ve doku aralıklarına yayılmasıyla vücudun belirtilen bölgelerinde, ek olarak kol ve yüzde şişmelere neden olur.

  

About niğde

Niğde Haberlerini Facebook Sayfanızdan Takip Etmek İçin Bu Adrese Gelin www.facebook.com/nigdehaberleri
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply